Over mij

Mijn naam is Heidi Baack, wonend in Deventer met mijn vriend, 3 dochters en onze hond. Ik ben sinds 2000 werkend als fysiotherapeut, met een holistische aanpak, de mens centraal en gezien als geheel rondom een klacht. Ik werk parttime als fysiotherapeut bij de Spil in Diepenveen. De combinatie van mijn eigen onderneming Mindful Move en fysiotherapie vind ik geweldig.

Zelf heb ik een flink overprikkelde periode meegemaakt met veel vraagstukken wat ik uit de weg ging. Ik rende een  hele tijd maar door, om niet te voelen, en het voortdurende jachterige gevoel kwijt te raken. Ik kon niet stilstaan om werkelijk te zien wat er speelde en moest uiteindelijk flink op de rem. Door stil te staan, de tijd nemen om echt weer rust te ervaren, durven voelen en kijken wat er speelt, inzichten te krijgen en keuzes te maken, werd ook duidelijk waar mijn hart ligt in mijn werk en wat ik wil daarin. Mindful Move werd geboren!

Wandelen is altijd al mijn passie geweest. Het zijn in de natuur, het beleven van de seizoenen, je kunt veel meer uit je hoofd in je lijf komen en vraagstukken worden sneller helderder en lichter. Mijn overprikkelde hoofd in de periode wat ik beschreef werd daadwerkelijk minder tijdens een lange wandeling. Dit was een geweldige ervaring. De coaching wat me in mijn fysio-werk al zo sterk ligt, wou ik verder ontwikkelen om buiten te gaan aanbieden. Vandaar de keuze voor de opleiding wandelcoach.
Ik heb naast de coachopleiding ook vele andere cursussen en opleidingen tijdens mijn fysiotherapie carrière gevolgd, wat ik mee neem in het traject. Dit is o.a. de opleiding mindfulness (aandacht training in het nu), wat me nog elke dag heel veel brengt en de meest recente cursussen zijn ‘emoties en beleving binnen de fysiotherapie’ en ademhaling volgens de Buteyko-methode. Ik zoek altijd naar de verbinding tussen het lijf/ emoties/ mogelijk lichamelijke klachten met het hoofd en hart. Vaak zit daar een onbalans, waarbij alleen een cognitieve aanpak m.i. onvoldoende is.