Mindfulness

In het nu zijn

Met je aandacht overal zijn, behalve bij jezelf in het moment van nu. Het kan allerlei klachten geven of bestaande klachten in stand houden of versterken. Voorbeelden zijn (werk)stress/ spanning, slecht slapen, veel piekeren, lichamelijke klachten onvoldoende verklaard, chronische pijn of somberheid/ depressie. Door meer aandacht te hebben in het nu, maak je meer verbinding in je lichaam. Dit geeft meer rust in het hoofd en maakt het makkelijker te accepteren wat er nu is. Dit is geen accepteren als in passief ondergaan, maar de werkelijkheid helder zien en mogelijk andere keuzes maken.

Methode mindfulness

Mindfulness is een methode die je leert op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag. Het is een manier van ‘zijn’, die je (weer) kunt leren. Kinderen doen het van nature, maar dit kan in de jaren afnemen/ veranderen. Het vraagt oefening om weer meer ‘mindful’ te zijn en daarmee de gunstige effecten ervan te ervaren. De kans op somberheid, depressie en angst vermindert. Maar veel meer positieve effecten zijn door onderzoek bevestigd. Bijv. beter slapen, afname (werk) stress gevoelens, meer tevredenheid over eigen leven.

Cursus en vervolggroepen

Mindful Move biedt groepscursussen mindfulness aan, met voorafgaand een vrijblijvende kennismakingsavond. 
Voor diegene die al meer mindful getraind is, eerder een cursus heeft gedaan, maar behoefte heeft aan een wekelijks ' mindful uurtje' zijn er vervolggroepen. Mindful de week in en mindful het weekend in.